Ulykkelig forelsket

Ta ansvar for sit liv Indlæser Ulykkelig forelsket 3 minutter Videre Sommer og forelskelse

Findes der noget værre end at være ulykkelig forelsket? Det kan føles fuldstændig håbløst at komme videre. Men der er håb forude. Og følelsen kan ændres

Du er ikke alene

Jeg ved godt at det er en ringe trøst, når jeg siger: du er langt fra den eneste der har prøvet at være ulykkelig forelsket. Eller er blevet afvist at den person du netop er blevet forelsket i. Det gør pisse ondt! Og det kan føles fuldstændig håbløst at slippe forelskelsen og slippe tankerne om netop denne person.

For nogle mennesker kan det føles som en stor mavepuster, ganske enkelte ondt i maven  – ondt i sjælen at opleve ulykkelig forelskelse. Måske føler du, at du helt har mistet modet og ikke kan komme videre.

Jeg tror på at du kan!

Men det kræver en indsats fra din side.

Vi skal alle igennem en ulykkelig forelskelse

Livet er fuldt af udfordringer, skuffelser og livskrise. Det er en lang rejse med op ture og nedture. Og det gode er… at vi hele tiden er i bevægelse og udvikling. Dit liv står ikke stille og du skal opleve modsætninger for at kunne mærke livet.

Hvis ikke du oplever tristhed, så ved du heller ikke hvornår du oplever lykke.

Ulykkelig forelskelse er noget vi alle skal igennem.

Giv dig selv lov til at være ked af det

Når du oplever en ulykkelig forelskelse, er det helt okay at være ked af det. Faktisk kan det være helt befriende at give sig selv lov til at græde under dynen, slå i en pude eller råbe højt ud over en mark. Du skal give dig selv lov til at mærke dig selv, og komme ud med din frustration. Snak med en god veninde og fortæl hvad du føler. Det hjælper at snakke om ens sorg og ulykke.

Flyt fokus

Når du har givet dig selv lov til at græde og være ked af det, så begynd at skift fokus. Tænk på noget andet end ham/ hende du er ulykkelig forelsket i. Flyt fokus over på en drøm eller en plan. Det kan være at du vil sætter dig et nyt mål. Lav en plan for at opnå dit mål. Jeg ved at det virker for rigtig mange at købe en fysik kalender, skriv planer i kalenderen og følg planerne. Det hjælper med at flytte fokus over på noget håndgribeligt.

Du bliver forelsket igen

Hvis du blot holder dit hjerte åben overfor nye eventyr, og ikke lader dit hjerte være lukket om ham/hende du blev ulykkelig forelsket i, så vil du opleve forelskelse igen.

Og denne gang er du mere klar, for nu kender du følelsen og kan håndtere den, forme den til en lykkelig oplevelse.

 

Forfatter Lisbet B