Skede orgasme vers. klitoris orgasme

Skede orgasme vers. klitoris orgasme

Hvorfor bruge sexlegetøj i glas? Indlæser Skede orgasme vers. klitoris orgasme 3 minutter Videre Singlernes Dag

Hvad er forskellen på de to orgasme? Skede orgasme kan beskrives som en bølge af orgasmer der strømmer op igennem kroppen. Og den bliver i kroppen i længere tid end en klitoris orgasme 

En klitoris orgasme kort fortalt

En klitoris orgasme er ofte en kort fornøjelse, men en yderste tilfredsstillende nydelse.

Du opnår en klitoris orgasme ved at stimulere klitoris når du har sex. Du kan selv stimulere din klitoris ved berøring eller brug af sexlegetøj. Mange kvinder opnår en stor tilfredshed ved brug af klitoris vibrator, da vibrationerne eller evt. trygluft bøljer giver en nydelsesfuld stimuli på klitoris. 

Oralsex kan ligeledes være en god stimuli til en klitoris orgasme. Læs mere om oralsex her.

Kvinder beskriver det som en pulserende lykkefølelse.

En skede orgasme er ofte en orgasme der bliver i kroppen i længere tid end en klitoris orgasme. Og netop fordi en skede orgasme føles som en bølge af orgasme og lykkefølelse, opfatter mange kvinder en skede orgasme som den ”rigtige orgasme”.

En skede orgasme, er for mange kvinder, svære at opnå end en klitoris orgasme. Jeg tror at en af grundene, skyldes at mange kvinder ikke er 100% til stede i deres krop og i sexakten.

En skede orgasme kræver penetration, stimulation og at man som kvinde kan slappe af og være til stede i sin krop. Det nytter ikke noget at man ”jagter” en skede orgasme! Den kommer kun hvis du som kvinde kan slappe af.  Og give dig hen til sexakten og give dig hen til din partner.

En skede orgasme kræver tålmodighed.

Du må ikke se det som en fiasko hvis, du ikke nå din skede orgasme, når du har sat dig for at opnå den. Med det mener jeg, at hvis du på forhånd har sat dig for at opnå en skede orgasme, så er dine tanker de forkerte steder. Du vil ikke være til stede i din krop, dine tanker vil ikke være på at nyde sexakten og du ender med at fokusere på ikke at få en orgasme.

Orgasmen er (ikke) målet

Mange, både kvinder og mænd, ser en orgasme (helst ved begge parter på samme tid) som målet ved at have sex.

Som sexolog fortæller det mig, at rigtig mange danskere (ubevidst) ønsker at have kontrol over deres sexliv.

Det burde være omvendt. At du giver slip på kontrollen og bare er til stede i nuet, i sexakten og nyder den følelse, den intimitet der opstår. At du giver dig hen til din partner og mærker at I begge er nærværende og til stede. At I nyder hinandens berøring og bare lade jer flyde med i de følelser der må opstå. Og så tag imod orgasmerne hvis de kommer. Tag imod dem som en gevinst i en allerede dejlig følelse af intensitet.

Forfatter: Lisbet B