Pleje af sexlegetøj

For et par uger siden delte jeg en flaske vin med et par veninder, snakken faldt hurtigt på sjov i soveværelset. Denne gang på sexlegetøj og hvad vores samling bestod af. Efter noget tid med snak om vores ynglings produkter og det nye vi overvejede at prøve, kom vi ind på rengøring og opbevaring af vores samling.

For som en af mine veninder så fint formulerede det: Når der ligger en formue i skuffen, vil jeg da gerne forvalte den ordenligt.

Og her fik hun os alle til at tænke os om, en ekstra gang. For det bliver hurtigt til en mindre formue, med bare er par stykker kvalitets legetøj. Jeg stoppede selv hurtigt med at tælle sammen.

Men kan man sætte en pris på nydelse ? Det synes jeg ikke. Den glæde, nydelse og sjov jeg har ved at finde, prøve og bruge et nyt stykke sexlegetøj. Om det er alene eller med min partner, så er det altid en god stund. Når man så finder noget som får en til at se stjerner, er det altid alle pengene værd.

Snakken gik videre, og der kom mange andre gode spørgsmål op.

Spørgsmål som: Hvad er den bedste måde at rengøre legetøjet på? Er det bedst at bruge sæbe og varmt vand eller en renseserviet? Hvor tit skal det gøres? Kan jeg koge dem? Hvor længe holder mit sexlegetøj?

Spørgsmål der med sikkerhed, er flere der sidder med. Hvilket gav mig lyst til at lave denne guide.

Så lad os starte med det grundlæggende.

Hvor ofte skal jeg rengøre mit sexlegetøj?

Før det tages i brug første gang, og efter hver gang du har brugt det.

Selvom det det kan virke noget tidskrævende, så er der en god grund til det. Når du bruger legetøj intimt, kommer der bakterier på. Dette gør sig især gældende ved anal brug.

Vores intim område er sart. Derfor er det vigtigt at få renset alle bakterier af, inden næste gang man skal bruge sit sexlegetøj. Så undgår vi bedst infektioner, kløe og anden ubehag.

Dildoer der bliver pudret*, bør vaskes eller tørres af med en vådserviet før vaginal brug.

Hvordan gør jeg nemt mit sexlegetøj rent?

Brug en mild sæbe og lunken vand.

Sæb legetøjet godt ind så alle cremer og sekreter* er vasket af.

Skyl grundigt med vand og tør med en fnugfri klud.

Det er vigtigt at legetøjet er helt tørt før det bliver lagt væk. Lad det eventuelt luft tørre en time eller to, da fugt kan give anledning til bakterier, mug eller nedbrydning af overfladen.

Der kan bruges en mild sæbe uden parfume (gerne intimsæbe) eller endnu bedre, en special sexlegetøjs rens, da de er antibakterielle.

Enkelte typer sexlegetøj, kan tåle at komme i opvaskemaskinen. Det er bl.a. glas og stål. Men vi anbefaler det ikke, da det meste sexlegetøj kan blive ødelagt.

Rengøring ved skoldning, anbefaler vi kun med stål, glas og 100% silikone legetøj i max 2 min.

Vær opmærksom på, at nogen produkter IKKE tåler sæbe og skal blot skylles i lunken vand (læs altid indlægsseddelen)

Har du hørt om at pudre* produkterne? Nogle produkter skal pudres, for at beholde den lækre følelse. Dette gøres når produkterne er helt tørre inden de bliver lagt væk. Det er bl.a produkter som Great Lucy og Lady & Butt der er meget naturtro, bløde og squezy.

Hvad er den bedste opbevaring?

Opbevar altid dit sexlegetøj tørt, mørkt og støvfrit.

Det er vigtigt at dit legetøj er helt tørt før du ligger det væk, for at undgå bakterier og nedbrydning af materialet.

Undgå sollys, da uv. stråler også kan nedbryde nogle produkter.

Optimal opbevaring er i en lukket skuffe eller kasse.

Sørg for at sexlegetøj af pvc, jelly, vinyl, TEP (termoplastik) ikke røre ved hinanden. Denne type materialer har blødgørende oiler i sig som kan opløse hinanden. Det kan derfor skade legetøjet, hvis det ligger op af hinanden i længere tid.

Hvornår er min ynglings dildo klar til udskiftning?

Sexlegetøj af god kvalitet, som er behandlet ordenligt holder i mange år.

Der er følgende ting, som afslører hvis det er tid til en udskiftning.

Overfladenedbrydning. Er overfladen begyndt at ændre sig. Føles den anderledes, skaller den, eller er den begyndt at være lidt olieret/klistret. Så er det på tide med en udskiftning. En nedbrudt overflade kan give nogle trælse infektioner og bliver hurtigt grobund for bakterier og svamp.

Ir eller rust. Hvis dit legetøj kører på udskiftelige batterier. Så tjek for orange rust eller hvid ir i batterikammeret. Det kan være tegn på, at der kan kommer lidt fugt ind og den derfor ikke er helt tæt længere. Er der den mindste smule tegn på rust eller ir, så er det tid til en udskiftning.

Risikoen for rust eller ir kan mindskes, ved at tage batterierne ud mellem hver brug.

Dårlig batteri tid. Er der til gengæld indbygget batteri, skal man ikke bekymre sig om rust eller ir. Men om batterilevetiden. Holder den ikke længerer strøm til at få dig helt i mål eller skal den oplades oftere end i starten, kan det være tegn på at batteriet ikke er helt godt længere. Og tid til at tænke på en udskiftning.

Dårlig mavefornemmelse. Er du det mindste i tvivl om standen eller sikkerheden af dit sexlegetøj. Så er der som regel god grund til det. Så stol på dig selv og gør klar til en udskiftning.

Rigtig pleje = langtidsholdbar

Det er nemt at give dit legetøj den rigtige pleje, så det holder i mange år. Skulle det alligevel være tid til at udskifte noget, er det den perfekte anledning til at forkæle dig selv og prøve noget nyt. Hvem ved måske finder du noget der er endnu bedre.

Skulle i alligevel være i tvivl så er i meget velkommen til at skrive spørgsmål i kommentar feltet.

Forfatter: Mette L. Svensson

Ordbog/forklaring*

Sexlegetøjspudder = er en pudder lavet af majsstivelse som sparsomt tilføjes naturtro produkter der er lavet til at føles som rigtig hud, så de bibeholder den lækre bløde følelse.

Sekreter = Væske udskilt fra kirtler/slimhinder.