Glidecreme - hvorfor og hvilken?

Pleje af sexlegetøj Indlæser Glidecreme - hvorfor og hvilken? 7 minutter Videre Intens Living har testet - Glasdildo

For noget der virker som 100 år siden (eller 18 år hvis jeg skal være præcis) købte jeg min første dyre vibrator. Det var en super lækker fløjsblød Lelo g-punkts vibrator. Jeg blev anbefalet på det kraftigeste at købe en vandbaseret glidecreme, så det gjorde jeg selvfølgelig. Vibratoren levede fuldt ud op til alt hvad den lovede, desværre kan jeg ikke sige det samme om glidecremen. Jeg kunne slet ikke fungere med den. Den føltes kold og klistrede og for mig slukker den følelse alt lyst. Så den røg i skuffen.

Nu var det ligesom prøvet, hvorfor så bruge tid og penge på at prøve en anden type eller mærke? Glidecreme er vel glidecreme, ikk?

Ganske enkelt fordi den rigtige glidecreme kan gøre det så meget sjovere, frækkere og bedre i længere tid. Især hvis den nye dildo skal tages i brug, eller hvis man er klar til en hel aftensforestilling. Og nej, glidecreme er bestemt ikke bare glidecreme. Men det kommer vi til.

Jeg er sikker på, at der er rigtig mange, som har haft en lignede førstegangs oplevelse. Eller som måske bare tænker, at det har de ikke brug for. Og man kan absolut have fantastisk sex uden brug af glidecreme. Men jeg vil gerne anbefale, at man lige giver det et par forsøg. Især hvis man nyder at have sexlegetøj med under dynen.

Hvorfor bruge glidecreme?

Jeg har gennem årene hørt fra både mænd og kvinder, at glidecreme kun er for dem som ikke kan tænde deres partner, eller som ikke tænder på deres partner. Hvis du spørg mig er det altså langt fra tilfældet. Og det er heldigvis ikke noget jeg hører så tit længere . Kvinder fungere altså ikke som i pornofilm, hvor lidt hurtig kæleri og synet af en stiv pik, er nok til at få det til at løbe ned af lårene. Der skal mere forspil og leg til, og selv om man er rigtig tændt, kan det tage tid før man er våd helt ud i åbningen.

De fleste kvinder ved, at selv når man er meget tændt så kan længerevarende friktion* og især ind og udtagning, sagtens tørre en ud alligevel. Det samme gør sig især gældende, hvis man bruger sexlejetøj. Specielt overfladen på silikone, latex, vinyl og TEP (termoplastisk gummi) kan have en udtørrende effekt. Det er ikke fordi at materialerne stopper slimhinderne i at producere sekreter*. Men overfladerne kræver bare mere smørelse, end rigtig hud gør. Analt er der ingen slimhinder til hjælp, og den lille smule presperm som manden producere, er sjældent nok til en lækker aften. Det kan derfor give lækker nydelse for begge parter, at bruge en den rigtige glidecreme.

Udover det, oplever rigtig mange kvinder vaginal tørhed i perioder. Det kan bl.a. skyldes medicinering, fødsel, overgangsalder m.m. Det er helt normalt, og der findes mange gode produkter til behandling af vaginal tørhed. Hvis du har spørgsmål til det, er du velkommen til at skrive til os nedenfor og spørge os.

Jeg vil blot nævne at vandbaseret glidecreme kan fungere godt sammen med en stor del af produkterne mod vaginal tørhed. Det vil give mindre friktion* og derved mindske ømheden ved penetration* som kan give mere og bedre nydelse.

Der er et utal af glidecremer på markedet i dag, så for at gøre det nemmere, har jeg lavet en kort beskrivelse af typerne og hvad de er gode til.

Silikonebaseret

Det lækre ved silikonebaret gildecremer er at de findes i et utal af tykkelser. Fra de helt tykflydende til de helt olietynde. Silikonebaseret glidecremer har en kanon glideevne, og en lækker varm følelse. De er fantastiske til glas, stål, latexlegetøj og intim massage, med deres høje glide evne.

De lidt tykkere varianter er gode til anal brug, mens de tynde er bedst til vaginalt brug. De fleste silikonebaseret glidecremer er latex kondom sikre (men tjek altid med producenten). Det største minus ved silikonebaseret glidecremer er, at de som hovedregel ikke anbefales at bruge sammen med silikone legetøj, da de kan opløse overfladen.

Der er dog altid undtagelser til reglen. Det er oftest de helt tynde typer som kan bruges sammen med silikone legetøj, spørg producenten eller forhandleren. Vælger i at bruge en silikonebaseret glidecreme sammen med silikone legetøj så vil jeg anbefale at rengøre jeres legetøj med en mild sæbe/sexlegetøjsrens lige efter brug. Sørg for at rense alt glidecremen af, for at mindste risikoen for nedbrydelse af produktet.

Vil i være på den helt sikre side så kan i vælge en silikone glidecreme lavet specielt til sexlegetøj, Eros har blandt andet lavet en super lækker en.

For mig er det der virker allerbedst en mellem til tynd konsistens som den her på shoppen. Som jeg bruger sammen med en del af mit sexlegetøj af silikone.

Vandbaseret

Vandbaseret har den kæmpe fordel at de kan bruges til alle typer legetøj og kondomer uden risiko for skade af kondomet. Så er man i tvivl er vandbaseret altid det sikre valg.

Vandbaseret glidecreme findes også i et utal af tykkelser så der er helt sikkert en som passer til jer. Hvor silikone bliver på overfladen af huden, trænger vandbaseret glidecremer ind og forsvinder derfor hurtigere fra huden. Dette kan gøre at nogle vandbaseret glidecremer kan blive en smule klistret. Det kan derfor være nødvendigt at bruge lidt mere eller påføre det lidt oftere. Der findes mange lækre vandbaseret glidecremer så det er bare at prøve sig frem. Desværre kan de have en tendens til at lugte lidt kemiske så tjek om der står lugt fri inden i bestiller. Lugten er ikke farlig men kan virke generne for nogle.

Når jeg bruger en vandbaseret glidecreme, fortrækker jeg en som denne her, hvor der er lagt vægt på en høj glide evne, uden den bliver for hurtigt klistret.

Special glidecremer

Når i har fundet jeres “go-to” glidecreme, så tag endelig et kig på alle de special glidercremer der er. Med special glidecremer mener vi alle dem, som er udviklet til et bestemt formål eller med en bestemt virking. Det kan feks. være til følsom hud som denne, til anal brug som denne, kølende og varmende glidecremer der kan virke ekstra pirrende som f.eks denne.

Glidecremer til anal brug er som ofte er en smule bedøvende, og/eller muskel afslappede. De kan gøre det lidt lettere for begyndere, at komme i gang.

Jeg håber at i har fået lidt ekstra lyst eller inspiration, til at finde den rigtige glidecreme for jer. Har i spørgsmål til produkterne, eller mangler i hjælp til anbefalinger er i altid velkommen til at skrive spørge os i kommentar feltet nedenfor.

Forfatter: Mette L. Svensson

Ordbog/forklaring*

Sekreter = Væske udskilt fra kirtler/slimhinder.

Penetration = At trænge op eller ind i.

Præsperm = Gennemsigtig sekret uden eller med få sædceller som manden udskiller når han er tænd.

Friktion = Modstanden mellem to overflader (hud mod hud)