Manglende orgasme? Hvorfor sker det (ikke)?

Single - attitude og udstråling Indlæser Manglende orgasme? Hvorfor sker det (ikke)? 3 minutter Videre Sprøjteorgasme - Hvordan?

Manglende orgasme, hvad er det egentlig? Både mænd, kvinde, unge drenge og piger oplever at de ikke får en orgasme når de har sex. Hvad betyder det og hvad er årsagen?

Først vil jeg starte med at sige at det er meget almindelig, at man ikke får en orgasme hver gang man har sex – især som kvinde og ung pige.

En typisk årsag til at kvinder ikke får en orgasme

er at de ikke er nærværende, tankerne er alle andre steder end i kroppen og i samlejet eller at kvinden ikke når at bliver rigtig tændt og opstemt før manden er færdig.

Alkohol, træthed, stress og mental blokering

Ser vi lidt mere på det store billede er nogle af de mest almindelige årsager stress, træthed, alkohol og psykiske blokeringer.

Især hos unge, der debuterer seksuelt, kan opleve at det kan være svært at få en orgasme. Mest fordi at man som ung nemt kan stresse over situationen som er ny og forventningerne er høje. Og fordi at man som ung, ikke er van til at blive rørt ved på den måde partner nu rør ved ens krop og kønsdele.

Som helt ung skal man først til at lære sin krop, seksualitet og lyster at kende. Onani og solosex er en god og sikker måde at øve sig på samt at udforske sin egen krop og lyst.

Din evne til at få en orgasme styres af dit nervesystem

Evnen til at få en orgasme styres af den del af menneskets nervesystem der kaldes Det autonome nervesystem. Det autonome nervesystem reagerer på din generelle sindsstemning, dvs. hvilket humør du er i, om du er stresset, træt, bange, ked af det, glad, har lyst osv.

Alkohol kan desuden påvirke dit nervesystem, så det bliver svære for dig at få en orgasme.

Du kan derfor ikke altid styre hvornår du får en orgasme eller ikke.

Hvis du ikke kan skabe en åben og afslappet sindsstemning uden stress, eller du ikke kan føle dig tryg, så kan det være meget svært at opnå en orgasme.

 Du skal have lyst, til at have lyst

Det er selvfølgelig vigtigt at vide, at al sex ikke behøver at handle om at få orgasme, men også kan handle om at vise lyst til hinanden og have det dejligt sammen.

Er du i et fast forhold handler sex i en stor grad om at have lyst til at vise nærvær til sin partner og kunne modtage nærvær fra sin partner.

Sex er voksen leg. Det skal være nærværende, dejligt, sjovt og give dig en tilfredsstillelse. Det er vigtigt at du giver dig selv lov til at have lyst. Det er vigtigt at du mentalt beslutter dig for at sex er dejligt og sjov.

Forfatter: Lisbet B