Mange kvinder er bekymret for at være for store i skeden

Sommer og forelskelse Indlæser Mange kvinder er bekymret for at være for store i skeden 4 minutter Videre Er oralsex godt for helbredet?

Mange af os har hørt om sexmyter så som; jo strammer, jo bedre. Måske det er derfor mange kvinder har en lille frygt for at være for slap og tror at der skal være mest mulig friktion til at tilfredsstille en mand i sengen.

Der findes mange sexmyter. En af dem er, jo strammer, jo bedre. Men det kan være en urimelig opgave at se om en kvinde er stram.

Hvis vi ser på mandens penis, kan en hver jo se om hans penis er stor, mellem eller lille. Men når vi ser på kvindens skede, kan det være svært at se med det blotte øje om hun har en stor eller lille skede. Desuden har vi jo knap nok noget at sammenligne med, da de færreste kvinder måler deres skede.

Det er ikke kun skedeåbningen der kan se forskelligt ud, også inde i skeden er vi forskellige.

Hvor stram skal en skede være?

I følge semyten er der ikke noget mål for en stram skede.

Skeden er et langt muskuløst rør på 7-11cm og med en diameter på 2-3cm ( når der ikke er noget oppe i skeden). En skede er meget fleksibel. Og når den bliver strækket-udvidet, bruger skeden en kortere periode på at komme tilbage til sin oprindelige form.

En skede vil derfor tilpasse sig den penis der er oppe i den. Med andre ord, så er der ikke den store forskel på en stor eller lille skede, for skeden vil tilpasse sig.

Det er ikke meningen at en skede skal holde stramt om en penis, ligesom en hånd for eksempel kan gøre.

Bliver man slap efter en fødsel?

Ja, lige efter at man har født et barn, så bliver skede udvidet og dermed mere slap. Nervebanerne kan i nogle tilfælde ændre sig efter en fødsel.

Skeden skal have tid, efter en fødsels, til at finde tilbage til sin oprindelse eller så tæt på som muligt.

Det er klart en anbefaling at træne din bækkenbund både før, under og efter en graviditet. en veltrænet bækkenbund bidrager til en god fødsel.

Træning med bækkenbundskugler efter en fødsels gør at du hurtige kan “komme i form” og genoptræne din bækkenbund og din skede. 

Er jeg stram eller anspændt?

Det er aldrig godt at være anspændt. Det kan give ubehagelige spændinger i kroppen og være med til at påvirke din generelle sexlyst. Føler du dig anspændt vil jeg anbefale dig at lave nogle afslappende øvelser evt nogle yoga øvelser til at få kroppen til at finde ro. Husk at dine tanker spiller en stor rolle og at det at meditere virker utrolig godt for mange kvinder.

For de kvinder, der er bange for at være for store eller for slap, handler det ofte om noget andet, nemlig at de ikke ret godt kan mærke deres vagina. Det sker, sjovt nok, blandt andet, hvis man går og strammer op, og hvis man forsøger at gøre sig mere stram under samleje. Så bliver du nemlig mindre følsom.

Træn din bækkenbund

Mange Kvinder har fået en opfattelse af at bækkenbundstræning er noget man gør efter en graviditet. Men faktisk er træning af din bækkenbund lige så vigtigt som træning af resten af din krop.

En veltrænet bækkenbund giver dig en bedre følelse af din vagina og dermed en bedre sexoplevelse. Og bedre orgasmer. En veltrænet bækkenbund styrker generelt dit velvære.

Få inspiration til at træne din bækkenbund her, og læs om flere gode fordele ved en veltrænet bækkenbund her.

 

Forfatter Lisbet Bang