Komfort zonen og single

Det er så rart bare at være i vores komfortzone. Men hvad nu hvis det netop er årsagen til, at du er single? Eller til at du falder for de samme typer, som du egentlig gerne vil videre fra? Læs med her og se om du har mod på, at komme lidt ud af komfort zonen.

Kender du dig selv?

Kender du dig selv godt nok? Og kan du italesætte dine behov? Hvad er udenfor din komfortzone, og hvad er indefor?

Det er nogen af de spørgsmål der er gode at stille sig selv, for at du kan passe bedst muligt på dig selv, men også for bedre at vide hvad du egentlig går efter. Og især hvis der skal ske forandring. Det er faktisk dejligt at få defineret, fordi det er jo nogen af de spørgsmål, vi ofte stiller hinanden bl.a. på en date.

Hvad er det værste der kan ske?

Vi kender det bare godt… Ham den lidt for unge til festen, fra et andet firma eller en anden skole, kommer og byder op til en dans! Ej men, det bliver bare et nej! Eller, hvis du er mand, du står der i baren, og hende den alt for fulde begynder at flirte, det bliver et nej tak, tænker du måske. Men hvad er det værste der kan ske? At du siger ja til dansen eller lader den fulde kvinde flirte med dig, og hvem ved, hvem der kommer og “redder” dig fra det? Ja måske en ven eller veninde, som for dig måske er yderst tiltalende. De pinlige akave situationer kan nogen gange lede til fantastiske relationer.

Vi siger ofte i dag at: Du skal altid vide hvad du siger JA til! Men er det ikke lige så vigtigt, helt fuldstændig, at vide hvad du siger NEJ til? Tænk lige over det!

Det kræver mod, at sige nej. Og ja, jeg mener, nej. Fordi spørgsmålet er, om du er modig nok til IKKE at se hvor de pinlig og akave situationer egentlig skal tage dig hen? Hvis du ikke er modig nok til det, så sig ja, og tag humor med dig på din vej. Det værste der kan ske er, at dine kollegaer, venner eller veninder kan more sig på din bekostning i et stykke tid efter. Det bedste der kan ske er, at du lade dig lede hen til en uforudset skøn situation.

Lær at være komfortabel…

…i ukomfortable situationer! Og hvorfor det? Det er altså bare en fordel at kunne være i en ukomfortable situation. Det er helt sikkert, at vi kommer i de situationer, på et tidspunkt. Enten på en date eller andre tidspunkter. Så vend dig til det. Eller endnu bedre, øv dig i det. Øv dig i at smile og kigge andre i øjnene, ved pinlig tavshed. Så bliver det ikke ved med at være pinligt.

Hav et retursvar klar til de spørgsmål, der næsten er garanteret, at vi får på et tidspunkt i løbet af en date og generelt i livet. Og husk, det er jo ikke alle spørgsmål, du skal svare på. Hvis jeg bliver stillet et spørgsmål, hvor jeg ikke kan vurdere, om svaret egentlig er relevant viden for den der spørg. Så plejer jeg ofte at spørge tilbage, inden jeg svarer: “I forhold til hvad?” eller “Hvad giver dig anledning til at spørge?”. Det gør jeg fordi, jeg altid syntes det er spændende, at høre hvorfor folk spørg. Jeg gør det altid i en venlig tone med et smil.

Så altså, ved at lære dig selv at være komfortabel i ukomfortable situationer, så kan du måske bedre komme igennem dem. Det der jo ofte sker, er at vi bliver “taget på sengen” med et spørgsmål, og derfor ikke for svaret det vi egentlig gerne ville, fordi vi blev ukomfortable.

Hvilken slags dates passer bedst til dig?

Når vi taler om det komfortable og det ukomfortable, så er det klart en fordel på en date, at du er i noget du kan være i. Når det er første, anden eller tredje gang i skal mødes, så find ud af, hvad du bedst kan være i. Tænk over hvilke muligheder, de forskellige former for dates giver. F.eks hvis du ikke er god til for meget øjnkontakt, så aftal en gåturs date, frem for café eller lign, hvor i jo typisk sidder overfor hinanden.

Så, overvej hvordan du på de første dates kan få det bedste ud af det, ved at have gode rammer for daten. Og det fordi det klart er en fordel, at komme ud i det ukomfortable med nogle eller en, vi har mødt før, eller kender på et eller andet niveau.

“Life begins at the end of your comfort zone!”

 

Jeg håber det har givet dig lidt mod og eller inspiration til at komme udenfor din komfort zone. Jeg selv, kan skrive under på, at der er skønt udenfor komfort zonen.

Hvis du har spørgsmål eller andet er du, som altid, velkommen til at skrive her nedenfor.

Forfatter: Rikke Jusjong