Sex uden kondom - hvornår er ubeskyttet sex okay?

Hvorfor skal jeg opsøge en sexolog? Indlæser Sex uden kondom - hvornår er ubeskyttet sex okay? 3 minutter Videre Komfort zonen og single

Selv om sex med kondom ofte kan være en meget mere tilfredsstillende oplevelse for begge parter, kan mange bedst lide at dyrke sex uden kondom. Men hvornår er det lige okay, at dyrke ubeskyttet sex med en partner.

Kun kondom beskytter dig mod kønssygdomme

Det er ingen hemmelighed, at det kun er et kondom, der beskytter dig dig selv eller din partner mod kønssygdomme. Har du et aktivt sexliv med flere eller skiftende partnere, bør du bestemt ikke glemme kondomet og dyrke ubeskyttet sex. Faktisk bør du bruge kondom, når du

  • dyrker sex med en ny, flere, eller skiftende partnere
  • dyrker analsex uanset køn
  • ikke ønsker at din partner bliver gravid

Så ikke nok med at du beskytter dig mod uønskede sygdomme, så beskytter du dig også mod både bakterier og en uønsket graviditet. Hav altid et par kondomer med dig, når du skal ud, så er du klar til de gode og sikre sexoplevelser.

Kondom som beskyttelse mod graviditet – virker det?

Ja, det gør det – hvis du anvender kondomet korrekt. Faktisk er et kondom 97 % sikkert, hvis du bruger det fra starten af samlejet. For selvom du ikke har fået udløsning, kan du for det første godt udskille sædsceller inden din udløsning og for det andet, kan det være svært at få kondomet sat korrekt på din erigerede penis.

Kondom er en helt perfekt beskyttelse, hvis din partner i en periode ikke ønsker at beskytte sig med piller eller spiral.

Sådan kan du blive ved længere – med kondom

Et kondom gør dig ofte mere udholdende. når du har sex. Kondomet nedsætter nemlig den umiddelbare sensitivitet, der kan give dig en alt for tidlig udløsning. Desuden kan kondomet sørge for en helt gnidningsfri oplevelse for jer begge. Ingen smerter, ingen ømhed – kun ren nydelse i længere tid på vej mod et fælles klimaks.

Sex uden kondom – når du har én fast partner

Er du i et fast forhold, hvor I som par kun dyrker sex med hinanden, er ubeskyttet sex helt okay. Der er det også, selv om I en gang imellem er enige om at hav ny og anderledes sex med andre partnere – hvis I altså husker kondomet.

Prøver I at blive gravide, skal kondomet også blive i skuffen, det siger sig selv. Men husk nu på, at hvis din kvinde har brugt p-piller igennem længere tid, kan der godt gå lidt tid, før hendes normale hormonbalance igen er på plads. I mellemtiden kan I sagtens dyrke masser af sex uden kondom alligevel – bare fordi det er skønt, sjovt og dejligt.