Intimbehåring- Dusk eller ej?

Sex lindrer kropsligesmerter Indlæser Intimbehåring- Dusk eller ej? 5 minutter Videre Hvorfor bruger vi sexlegetøj?

Har du fjernet din intimbehåring ? eller tænkt over hvor for dine venner eller veninder har valgt at have en fuld dusk, en stribe, en trekant eller være helt glatte? Intimbehåring er noget vi alle har og jeg har kigget lidt på, hvorfor vi vælger hvor meget eller lidt hår vi vil have.

Hvorfor har vi intimbehåring?

I bund og grund ved vi det ikke med sikkerhed endnu og der forskes stadig i emnet. Der er et hav af teorier. Nogle er logiske, andre giver knap så meget mening og så er der mange som er midt imellem. Jeg har kogt dem ned og lavet et lille udpluk af dem der er mest anderkendte.

En af teorierne er at da mennesket var mere dyrisk, var kønsbehåring med til at indkapsle lugt. Både for at beskytte mod rovdyr og for at lokke mager til.

En anden teori er at kønsbehåringen er med til at beskytte mod kulde og varme. Beskytte mod tjørne, brændenælder, mm. når man sad i skovbunden samt at beskytte mod at skadedyr kravlede op steder de ikke skulle være.

En af de helt nye teorier kommer fra James Giles fra Roskilde Universitet. Den går i modsætning til de andre teorier ud på, at vores kønsbehåring først udviklede sig da mennesket rejste sig på to ben. Og her er teorien, at vi har udviklet det for at tiltrække det modsatte køn.

Teorien går (forenklet og kortfortalt) ud på at hvis der der står 2 nøgen kroppe foran dig. Den ene helt glat og den anden med dusk så vil øjnene automatisk søge ned mod dusken da det fanger øjet. Det giver ganske god mening og ingen har endnu kunne modbevise den.

Men hvis det er rigtig så har intimbehåring en ren seksuel funktion, en spændende tanke når man kigger lidt på moden og vores fokus på intimbehåring gennem årene.

Stil og mode

Som med så meget andet her i verden, har vores kønsbehåring (især kvinders) skiftet fra fuld dusk, til en lille stribe, til helt glat, til trimmet og så tilbage igen flere gange.

Der er fundet hule malerier der henviser til at man allerede dengang fjernede kønsbehåringen ved enten at skrabe det af med en skarp sten eller brænde det væk.

I det gamle Grækenland og Egypten fjerne de også kønsbehåring og hår under armene.

Omkring det 1600 århundred og et par hundred år frem var det den naturlige dusk man havde.

I 1915 opfandt Gillette den kvindelige skraber og med det fulgte en del år med lidt eller ingen behåring.

Omkring anden verdenkrig blev det på mode at have behåring igen dog med trimmede kanter.

I 60erne og 70erne var den store utrimmede busk på vej frem igen.

80erne og 90erne er årene hvor vi gerne ville have en dusk men den skulle være trimmet og plejet. Det er også årerne hvor vi ser striben på frem gang.

Selvom den Brasilianske voksbehandling blev opfundet allerede i 1987 så er det først i 00erne at den for alvor bliver populær.

00erne er nemlig tiden hvor vi igen ser det helt glatte look over alt. Det glatte look har hængt fast i et par årtier og nu ser vi at moden lige så stille skifter igen.

Moden i dag

Og det bringer os til i dag hvor det igen er ved at være inn at have intimbehåring. Men noget af den store forskel fra de tidligere parioder og i dag. Er at begge dele er ved at være på mode i dag og begge dele er accepteret.

Der har selvfølgelig altid været nogle som har gjort hvad de selv følte for og kunne lide uden at følge moden. Men med så meget andet har det ofte været mere en outsider ting når man ikke at fulgte moden end et accepteret valg.

I dag ser vi heldigvis at alt er velkommen og der både er plads til det glatte, striben, den fulde dusk og alt der imellem. Flere og flere skifter også imellem de forskellige look, alt efter lyst og og humør.

Intimbehåring i blade, film og porno er igen ved at være en del af vores hverdag. I USA er der sågar mannequiner med kønsbehåring.

Så hvis vi kigger lidt bag ud og ligger de tidligere erfaringer sammen. Så vil det være naturlig at se en overgang, til en mode med fuld behåring igen i løbet af de næste 15 år.

Personligt håber jeg, at vi kan holde fast i dette sjældne frisindet “modehul” vi er i lige nu. Og bare nyde, at vi alle kan havde forskellige grader og stilarter af intimbehåring.

Men hvad siger du? Vi er nysgerrige på at høre din mening. Fortrækker du det glatte, det trimmede eller det fulde look?

Skriv din kommentar her

 

Forfatter: Mette L. Svensson