Hvorfor bruger vi sexlegetøj?

Intimbehåring- Dusk eller ej? Indlæser Hvorfor bruger vi sexlegetøj? 5 minutter Videre 5 gode grunde til at onanere

Er du nysgerrig på hvorfor sexlegetøj er blevet så populært verden over? Til trods for at mange stadig synes det er et tabu emne, så har hver anden af os voksne et stykke legetøj i natskuffen

Hvad er sexlegetøj?

Sexlegetøj, også kaldt for voksenlegetøj og hjælpemidler, er genstande, folk bruger for at opleve mere glæde og større orgasmer under sex eller onani. Nogle gange har legetøjet også medicinske fordele, hvis du har seksuel dysfunktion eller en kønsrelateret sygdom.

Der findes forskellige former for sexlegetøj, og folk bruger dem også af flere årsager.

Førhen var det et stort tabu, og der var forbundet en del skam, ved at købe sexlegetøj. Men ved flere rundspøgelser i dag, viser det at mere end de 50% spurgte kvinder har min. et stykke voksenlegetøj, og lige under 50% af mændene har et.

I dag er det lige så normalt at bruge sexlegetøj og ikke bruge det.

Det skal altid være en personlig beslutning, og vi er alle forskellige, med forskellige lyster. Så længe du bruger legetøjet sikkert, er intet skadeligt ved det.

Sexlegetøj kan have mange former, farver, størrelser. De findes i forskelligt materiale, både med og uden vibrator. En klassisk vibrator kan bruges indvendigt og udvendigt

Hertil kan jeg også nævne klitoris stimulator, som er utrolig populært verden over. En af vores bestseller hos Intens Living er Happy Rose

Hvorfor bruger vi sexlegetøj?

Som sagt er vi alle forskellige, og der er er forskellige arsager til at vi bruger voksenlegetøj.

For nogle er sexlegetøj den eneste måde at få orgasme på. Både i solosex (onani) og med en partner. Nogle bruger udelukkende sexlegetøj som en hjælpe til at onanere.

For andre er voksenlegetøj en del af forspillet, legen og under selve samlejet med deres partnere.

For det transkønnede, ikke-binære eller kønsukonforme samfund er sexlegetøj deres måde at hjælpe med at bekræfte deres kønsidentitet eller hjælpe med at lindre kønsdysfori.

Personer med handicap eller begrænset mobilitet bruger også disse til at gøre det lettere for dem at onanere, have sex og få en orgasme.  

Hvorfor du bør overveje at bruge sexlegetøj

Hvor skal jeg snart starte? Det er så mange gode grunde til at du skal bruge sexlegetøj.

Legetøj kan hjælper dig med at forstå din krop endnu bedre og dermed giver det dig også mulighed for at lære mere om dine fornøjelsespunkter.

For det første, så hjælper sexlegetøj dig med at blive seksuelt tilfredsstillet. Og den er næsten sikke hver gang. Legetøj er designet til at hjælpe dig med dine seksuelle fornøjelser. Hertil bliver jeg nødt til at tilføje at sexlegetøj ikke kan stimulere dit mindset og din sjæl. Sexlegetøj kan kun stimulere dig kropslig.

Du kan holde længere i sengen

Sexlegetøj bidrager til at du holder længere før du kommer. Bl.a. brug af penisringe kan en påvist effekt på en større erektion og at du som mand holder længere.

Det kan være superfrustrerende at komme for hurtig, men det kan være lige så frustrerende ikke at komme. Det kan blive et mentalt pres for begge parter og dermed tage en stor del af glæden væk fra at have sex.

Et godt råd er at lære dit sexlegetøj at kende, så du kan kontrollere hvornår du kommer

Voksenlegetøj kan forbedre dit sexliv

Rigtig mange par har stor fornøjelse af voksenlegetøj. Og som coach og sexolog, anbefaler jeg ofte par at bruge voksenlegetøj til at holde gang i deres sexliv. Det er vigtigt at man som par har lyst til at være nysgerrig på hinanden og hele tiden har lyst til at gå på eventyr i hinandens lyster.

Sexlegetøj er en sjov måde at lege med sin partner på. Det giver inspiration og øger lysten.

Det kan lindre kropssmerter

Vidste du, at sexlegetøj hjælper med at lindre kropssmerter?

Er det ikke fedt at vide?  Ikke nok med at sexlegetøj hjælper med at opnå bedre orgasmer, så hjælper orgasmer med at lindre kropslige smerter.

 Orgasmer kan nemlig blokere for smerte. Du vil opleve at når du får en orgasme, så mindske den smerte, du evt. føler. Når du når dit klimaks, frigives et hormon, der hæver din smertetærskel og derfor vil det føles som om at smerten forsvinder på magisk vis.

Sex hjælper dig med at sove bedre

God sex er lig med en bedre nattesøvn. Nå du opnå orgasmer hurtigere og mere effektivt, frigives der oxytocin og endorfiner, som får dig til at føle dig mere rolig og mindre stressede, og dermed kan du hurtigere falde i en god, dyb søvn

Forfatter: Lisbet B