Hvorfor træne med bækkenbundskugler

Selvom at du nemt kan klare din bækkenbunds træning, ved selv at lave rytmiske knib i bækkenbundsmusklerne, så kan det være en stor hjælp at bruge bækkenbundskugler til at træne din bækkenbund op. 

Hvad er fordelene ved at bruge bækkenbundskugler?

Selvom at du nemt kan klare din bækkenbunds træning, ved selv at lave rytmiske knib i bækkenbundsmusklerne, så kan det være en stor hjælp at bruge bækkenbundskugler til at træne din bækkenbund op. En bækkenbundskugle består af en eller flere kugler med vægt i, og i forskellige størrelser. Når du bruger bækkenbundskugler, gælder det om at knibe omkring kuglen for at holde dem oppe i skeden. For at kunne holde omkring bækkenbundskugler, kræver det, at du har en stærk bækkenbund, der kan holde kuglerne i den rette position. Er du nybegynder i at træne med bækkenbundskugler er det vigtigt at starte roligt ud. Lige som hvis du skal styrke træne i et fitnesscenter. Start med en let kugle, og øg kuglens vægt efterhånden som din muskel i bækkenbunden bliver stærkere.

Hvordan finder jeg de rette bækkenbundskugler?

Der findes mange forskellige bækkenbundskugler på markedet, og det kan derfor godt være svært at finde ud af, hvilke kugler man skal starte med. Man kan dele bækkenbundstræningen op i tre niveauer: begynder, øvet og meget øvet. Hvis du er begynder, er det i starten måske slet ikke er nødvendigt at bruge bækkenbundskugler. Som begynder handler det nemlig i høj grad om at have føling med ens underliv og de forskellige muskler i bækkenet. Derfor er det nok “bare” at lave de helt almindelige knibeøvelser for at mærke, hvordan musklerne arbejder. Når du bliver øvet og er ved at få føling med dine muskler i bækkenbunden, kan du med fordel begynde at træne med en eller flere forskellige typer af bækkenbundskugler.

Som sagt findes mange forskellige mærker og typer for bækkenbundskugler, og det kan være svært at sige, hvorfor du skal vælge den ene type frem for den anden. Det afhænger hvor meget føling du har med din bækkenbund og hvor øvet du er i at lave almindelige knibe øvelser. Nogen foretrækker, at kuglerne er lavet i silikone, er runde eller ovale. Andre vil hellere bruge et lavet af glas, krystal eller et vibratoræg.

Jeg vil anbefale dig, som begynder eller let øvede, at prøve med et kuglesæt lavet af silikone, da de ofte er lettere og silkebløde.

Bækkenbundskuglernes forskellige udformninger er med til at øge sværhedsgraden. En god huskeregel er, at jo bredere og lettere en kugle er, jo nemmere er den også at bruge. Jo smallere og tungere en kugle er, jo sværere er den at bruge. På den måde kan du altid udfordre dig sig, og altid øge din trænings sværhedsgrad og effektivitet.

Hvordan bruger jeg bækkenbundskuglerne?

Når først du har fundet den variant af bækkenbundskugler, du ønsker at bruge, skal du til at finde den rigtige teknik til, hvordan de skal bruges. Det vigtigt at du er helt rolig og afslappet i din krop, inden du går i gang med din træning. Der er ingen grund til at du stresser dig gennem din træning, fordi det kommer til at tage tid, før du kan mærke en synlige forskel i din træning. Det kan tage flere uge, måske endda måneder før du kan se og mærke et resultat. 

Find en god og behagelig position. Det kan være siddende, stående eller liggende, alt efter hvad der fungerer bedst for dig.

Start med at påfør en god mængde vandbaseret glidecreme fra Intens Living på den bækkenbundskugle, du skal bruge samt ved skedeåbningen.

Stille og roligt indfører du bækkenbundskuglen i din skede. Den vil selv glide op i din skede, og placere sig oven for dit kønsben, cirka 2,5 centimeter oppe i skeden. Din krop skal nok selv sørge for, at kuglen bliver siddende i dig, også selvom det godt kan føles som om, den er ved at falde ud.

Nu kan du begynde at lave dine knibeøvelser, ligesom du normalt ville gøre det. Det kan du gøre enten siddende, liggende, stående eller gående, alt efter hvad der er mest behageligt for dig. En god ide, som begynder, er at træne liggende til at starte med.

Nu gælder det om, ligesom når du lave de almindelige knibeøvelser, at du varierer dine knib og samtidig også husker at holde pauser mellem dine knib.

Når du er begynder, bør du til at starte med kun bruge dine bækkenbundskugler en enkelt gang om ugen i cirka fem minutter. Når du bliver mere øvet, kan du sætte det op til cirka tre gange om ugen. Når det ikke længere føles, som om bækkenbundskuglen er ved at glide ud, er det ved at være tid til at skifte til en mindre og tungere kugle.

Når du er færdig med dine øvelser, bør du altid rengøre dine bækkenbundskugler, så de er klar til næste gang, du skal bruge dem. Det gør du nemmest ved forsigtigt at skylle dem i varmt vand. Herefter anbefaler jeg at du sprayes dem med rensevæske fra Intens Living og derefter lægges de til tørre.

Jeg vil anbefale dig at købe kugle sættet fra Intens Living, hvor du får 5 varianter og en smart opbevarings boks til dine bækkenbundskugler.

Ønsker du at strukturér din bækkenbundstræning?

Lige som med andre former for træning, så er det vigtigt, at du strukturerer din træning af bækkenbunden for at få så meget som muligt ud af din træning. For at du kan undgå udmattelse, unødig ømhed og træthed i musklerne så skal du lave en træningsplan. Det kan derfor være en rigtig god idé at følge et træningsprogram for bækkenet. Lige som du vil gøre vis du skal blive bikini-klar.

Du kan vælger at lave du laver dit eget program, men du kan også vælge at gøre det nemt for dig selv og bruge et program, der fortæller dig, hvordan du skal træne din bækkenbund. En god idé til dette er med bækkenbundstræneren Flamingo – vibratoren fra Intens Living 

Flamingoen er tilknyttet en app som bl.a. har træningsprogram til bækkenbundstræning.

Flamingoen er ikke bare et godt træningsudstyr men også et sjovt stykke sexlegetøj til jer som par, der ønsker et forførende, sjovt og legende forspil.

Forfatter: Lisbet Bang