Fordele ved onani del 1

Fordele ved onani del 2 Indlæser Fordele ved onani del 1 4 minutter Videre Glæden ved onani

Til trods for at onani er et tabubelagt emne, så viser undersøgelser, at langt de fleste mennesker onanere regelmæssigt. Igennem tiden er der pålagt mange myter omkring onani, og endnu, i nogle kulturer før i tiden påstod man at onani var skadeligt.

I dag ved vi heldigvis bedre, for flere undersøgelser viser nemlig at onani har et væld af fordele for både dit sexliv og din mentale samt fysiske sundhed.

Alle mennesker onanere

Mange mennesker har et solobaseret sexliv. Måske det også gælder for dig. Et solobaseret sexliv får du tilfredsstillet ved at onanere. Men hvad ved du egentlig om onani?

I dette blogindlæg vil jeg sætte fokus på fordelene ved at onanere. Det er en naturlig del af vores liv at onanere. Og det er et fakta at onani er sund for både vores fysiske helbred og vores mentale helbred.

Så hvorfor ikke tage dit helbred i egen hånd.

Hvad er onani?

Begrebet onani betyder at have sex med sig selv. Det dækker over alt hvad du gør for at give dig selv en seksuel nydelse.

For de fleste mennesker er onani deres allerførste seksuelle oplevelse, og for langt de fleste sker dette første gang i præpuberteten.

Lær din krop at kende igennem onani

Onani er en vigtig del af ens første seksuelle oplevelse og er en vigtigt ting at eksperimentere med. Ved at onanere lære du din krop at kende. Du lærer din lyst at kende og du lære din orgasme at kende.

Menneskekroppen er en kompliceret model. Især kvindekroppen. Derfor er det vigtigt at du kender din krop, og at du ved, hvordan du stimulerer den bedst muligt. Via onani kan du udforske din krop ( både som pige og som dreng) og på den måde finde frem til hvad der føles rart og dejligt, hvor du kan lide at blive rørt. Og hvor din egen kranser er.

Du kan med stor fordel bruge sexlegetøj når du onanere. Det giver en større nydelse og gør det bare meget nemmere og sjovere at onanere. De fleste womanizer og vibrator til kvinder er simple og nemme at håndtere og giver en god orgasme. De meget populære Tenga egg og flashlight er idiel til dig som mand når du har solosex.

Onani har mange positive fordele

For det første er onani den eneste form for sex der er 100% sikkert. Du kan ikke blive gravid eller blive smittet med en sygdom.

Desuden er det er videnskabeligt bevist at onani afhjælper spændinger i kroppen. Er du kvinde, vil du helt sikkert opleve, at hvis du onanere regelmæssigt, og er i stand til at komme når du har solosex, vil du få bedre og vildere orgasmer når du har sex med en partner.

Sundhedsmæssig fordele ved onani

Ja du læste rigtigt! Der er faktisk mange sundhedsmæssige fordele ved onani.

Som nævnt tidligere er onani virkelig god til at afhjælpe muskelspændinger, og så viser det sig også at onani fører til en højere grad af generelt fysisk velvære.

Der udover at det bevist, at folk der onanere regelmæssigt har højere selvværd end dem der ikke gør.

Onani sænker risikoen for depression og endnu vigtigere, så sænker det risikoen for at få prostatakræft, infektion i livmoderen og type 2 diabetes.

Så se at komme i gang med regelmæssigt at onanere!

Onani hjælper på søvnproblemer

Har du problemer med at få en god nattesøvn? Kan du ikke falde i søvn, eller vågner du flere gange om natten? Så kan onani være en løsning. For når du får en orgasme, udløses stofferne oxytocin og vasopressin i din krop, og netop disse stoffer for din krop til at slappe af. Oxytocin reducerer kroppens stresshormoner, hvilket hjælper dig til bedre at kunne slappe af og falde i søvn.

Kort sagt, så er onani en nødvendighed for både din krop, din psyke og din sjæl

Forfatter: Lisbet Bang