Fokuser på kommunikationen og få et bedre parforhold

Åbenhed og tillid er vejen frem for et godt parforhold Indlæser Fokuser på kommunikationen og få et bedre parforhold 3 minutter Videre 4 tips til at bevare gnisten i parforholdet

God kommunikation er alfa og omega for et godt og velfungerende parforhold

God kommunikation er alfa og omega for et godt og velfungerende parforhold. Når parforholdet derfor er i vanskeligheder, skyldes det ofte, at der enten er meget dårlig eller manglende kommunikation – og det er gift for forholdet. Ved at have fokus på kommunikationen kan misforståelser undgås, og kærligheden kan få lov at blomstre.

Sådan skaber I bedre kommunikation

Grundlaget for alt positiv kommunikation er, at man føler sig trygge ved hinanden. For når I gør det, føler I jer også set, mødt, respekteret og elsket, som de mennesker, I er. Det skaber åbenhed og tillid og dermed også en god og åben kommunikation.

Spørgsmålet er så, hvordan I kommer dertil?

Lyt alt hvad I kan

Respekten og tilliden til hinanden kommer, når man kan mærke, at der bliver lyttet. For at skabe eller bevare den gode kommunikation mellem jer, er det derfor vigtigt, at I er nysgerrige på hinandens indre liv og lytter med stor opmærksomhed. Sæt derfor gerne tid af til at lytte til, hvad hinanden har at sige, og hvad der går jer på.

Vær ærlige

Når I er ærlige omkring, hvad I tænker, hvad I har behov for, eller hvad I godt kunne tænke jer af den anden, skaber det en åben kommunikation. Har en af jer brug for et kram, så sig det højt, ligesom det også skal ud, hvis en af jer er irriteret over noget, den anden gør eller ikke gør. Det skaber mistillid at holde det inde – så stå i stedet ved følelserne og få det kommunikeret til den anden part.

Sæt tid af til dybe snakke

Hvis en af jer har noget, som I meget gerne vil have snakket om, og som er vigtigt at få vendt, er det en god ide at gøre det på et tidspunkt, hvor der er ro og tid til det. Følsomme og sårbare snakke skal ikke tages midt i opvasken eller madpakkesmøringen, da det kan føles meget overrumplende og måske endda angribende afhængigt af emnet. Bed derfor om en snak om det på et tidspunkt, hvor det passer bedre ind.

Åben kommunikation er vejen til alt godt

Jo bedre I er til at lytte til hinanden og give udtryk for jeres behov på en respektfuld måde, jo større er chancen for, at jeres forhold til hinanden forbliver intakt og måske endda endnu bedre over tid. Med god og åben kommunikation kan udfordringer og problemer løses, uden det skaber konflikt eller smækkede døre.

Det kan være svært, hvis dårlige kommunikationsvaner allerede har sneget sig ind. Men, det er aldrig for sent at gøre noget ved og kan på kort tid gøre en verden til forskel for jeres forhold.