Åbenhed og tillid er vejen frem for et godt parforhold

Når forelskelse bliver til vanesex Indlæser Åbenhed og tillid er vejen frem for et godt parforhold 3 minutter Videre Fokuser på kommunikationen og få et bedre parforhold

Det lyder måske meget kliché, men det gør det ikke mindre sandt

For kærligheden er som en blomst; den skal nippes, gødes og vandes for ikke at visne hen. Derfor er det vigtigt at være åbne for hinanden og ikke mindst vise tillid – for ellers dør parforholdet stille og roligt hen.

I et parforhold er den absolut bedste måde at vise tillid på gennem kommunikation. For gennem det kan partneren få at vide, hvordan du har det. Men, det tager tid. Men når først tilliden er vundet, kan den holdes ved lige gennem åbenhed og ærlighed.

Hvordan skaber man øget tillid i et forhold?

Når alt kommer til alt, er det utrolig lidt, der skal til for at øge tilliden i et parforhold. Vil du gerne styrke jeres tillid til hinanden, så I også med tiden kan blive mere åbne overfor hinanden, kan I gøre brug af nogle simple øvelser.

Handlinger og ord skal matche

For at skabe god tillid mellem hinanden er det vigtigt, at du og din partner er pålidelige og ærlige. Tillid opbygges ikke fra den ene dag til den anden, men er en øvelse, der hele tiden skal plejes. Sørg derfor for, at dine og jeres ord matcher jeres handlinger. Hvis I lover hinanden noget, så sørg for at overholde det – uanset om det drejer sig om at komme til tiden eller blive bedre til at være opmærksom.

Mind hinanden om, hvorfor I elsker hinanden

Det kan virke meget simpelt, men er ret vigtigt. Når man har været mand og kone eller kærester i lang tid, er det i hverdagens frustrationer over hinanden nemt at glemme, hvorfor man elsker hinanden. Men, det er ikke noget, I må tage for givet, da det kan få enten dig eller din partner til at føle sig afvist og ensom.

Brug derfor gerne tid hver uge på at nævne nogle gode ting om hinanden. Det kan f.eks. være: ”Jeg elsker dig, fordi du altid får mig til at smile” eller ”Jeg elsker dig, fordi jeg føler mig tryg hos dig”. Det kan sagtens gøres midt i en hverdagsting – men det gør en enorm forskel for tilliden.

Vær der for hinanden

Hvis parforholdet skal fungere og tillid og åbenhed skal opstå, er det vigtigt, at forholdet bliver set som et parløb og ikke et egoisttrip. I skal hjælpe hinanden, lytte til hinanden og støtte hinanden, når der er brug for det. Ved altid at være der for hinanden og være opmærksomme på hinandens behov opstår der tillid – og så kommer åbenheden helt af sig selv.