Derfor falder mænd i søvn efter sex

Kære mænd. Det er helt normalt at blive træt og falde i søvn efter sex. Og der er lavet forskning, som forklarer hvorfor mænd falder i søvn efter sex.

Manden sover få minutter efter sex

Det er ikke unormalt at jeg hører kvinder fortælle at deres mænd falder i søvn efter sex, og ofte inden for ganske få minutter. Og så ligger kvinden lysvågne og kigger over på den snorkende mand ved hendes siden.

Men der er faktisk en god grund til, at mænd falder langt lettere i søvn efter sex end kvinder.

Hormoner er synderen

Dopamin udskilles i kroppen, både hos kvinder og mænd, når vi oplever velvære og nydelse i diverse afskygninger. Her iblandt sex. Dopamin giver os et kick og gør os vågne.

Men i forbindelse med sex udskiller den mandlige krop også en stor mængde prolaktin. Det sker når der opnås udløsning. Prolaktin, undertrykker det opkvikkende dopamin.

Manden vil også udskilles søvnhormonet melatonin, som informerer kroppen om, at det nu er sengetid. Det vil gøre dig døsig og fremskynde søvnen. Hvis I har sex med lyset slukket, så udskilles der en større mængde melatonin.

Der er flere grunde til at trætheden melder dig

Under sex frigives hormonet oxitocin som er et hormon der giver dig en god følelse i kroppen. Hormonet hjælper os med at slippe stressfyldte tanker, slappe af og sidst men ikke mindst – falde i en god søvn.

Når både prolaktin, melatonin og oxitocin optræder hos os i store mængder, så er der lagt op til en god nattesøvn 😉

Så er du mand, kan du næste gang du får en anklagende albue i siden efter sex, henvise til forskning.

Eller bede din kæreste om at læse denne blog.

 

Forfatter: Lisbet B