Den eneste ene... Hvorfor kan vi ikke ramme plet i første forsøg?

Statistikken for skilsmisser i 2021 lyder på 48%. Hvorfor er det så svært at finde den eneste ene? Og hvorfor bliver så mange par skilt?

Jeg ved snart ikke hvad jeg skal svare. Der er så mange årsager til at et ægteskab ender i en skilsmisse. Og en skilsmisse kan gå gnidningsfrit fordi begge parter er enige om beslutningen og forløbet. Men en skilsmisse kan også ende i et rendt helvede.

Mangel på kommunikation og fysisk kontakt i parforholdet

Kommunikationen er alfa omega for, at et ægteskab ikke skal ende i skilsmisse.

Det første, der går galt, er, at man taler forbi hinanden, ikke lytter til hinanden og ikke får talt sammen om de konflikte der må opstå.

Man siger også, at fysisk kontakt har en meget stor betydning i et parforhold og at hvis man har god fysisk kontakt med hinanden i et parforhold, så fylder det kun 20 procent i et forhold. Men hvis man ikke har den fysiske kontakt, så fylder det 80 procent. Det gælder både for mænd og kvinder.

Ikke to skilsmisser er ens.

Jeg er selv blevet skilt tilbage i 2013 og folk sagde til mig: ja,ja, så tager du bare den nemme løsning….

I min overbevisning, er det folk der ikke selv er blevet skilt der siger sådan. Folk der ikke selv tør tage ansvar for sit liv og sin lykke.

Hvis du ikke selv har prøvet at blive skilt, så kan du ikke udtale dig eller give andre gode råd om skilsmisse, for du har ikke selv prøvet at stå i situationen.

Og ikke to skilsmisser er ens. De opleves meget individuelt, og det er en personlig følelse.

Det havde klart været nemmere at slå autopiloten til, og blive i forholdet

For mit vedkommen, var det bestemt ikke den nemme løsning at blive skilt. Det var en barsk periode i mit liv, med følelsen af magtesløshed, had, uenigheder, økonomiske udfordringer. For ikke at tale om hele situationen omkring vores 2 fælles børn, dele ordning, samvær mm. var vild svær.

Det havde da været klart nemmere bare at blive i ægteskabet. Holde mund og rette ind. At leve en mellem tilfreds tilværelse, hvor jeg blot skulle tilsidesætte mine egne behov og følelser. Hvor jeg bare skulle gå rundt på autopilot og være mellemglad hele tiden. Det havde da klart været den nemme løsning.

Det kan alle gøre!

Måske gjorde kærligheden mig blind

Men jeg ønsker at leve et levende og intens liv. Et liv fuld fyldt med drømme og uden begrænsninger.

Måske var det min egen fejl da jeg blive gift. Måske jeg ikke var opmærksom på de signaler der blev sendt. Måske gjorde kærligheden mig blind. For jeg var forelsket i min eksmand!

Måske er det fordi jeg har ændret mig, og mit syn på verden har ændret sig.

De fleste mennesker udvikler sig igennem hele livet, og hvis vi er i et parforhold hvor kun den ene udvikler sig, eller vi udvikler os i hver sin retning, så vokser vi fra hinanden.

Men hvorfor tænker du ikke på dine børn?

Hvorfor bliver du ikke i dit ægteskab for dine børns skyld?

Det er også spørgsmål jeg har hørt mange gange. Men tro mig! Jeg tænker på mine børn! Jeg ønsker at mine børn skal vokse op med en glad og lykkelig mor. Jeg ønsker at være et forbillede for mine børn. Jeg ønsker at de skal se at man kan hvad man vil. At de kan gå efter drømmene og det er okay at drømme stort.

Livet er fyldt med udfordringer og det handler om at håndtere dem på en god måde så man få ny læring og sætter nye mål.

For mit vedkommende kunne det ikke lade sig gøre hvis jeg blev i mit ægteskab. Jeg var bekymret for mine børns trivsel, hvis jeg blev i mit ægteskab. Jeg var bekymret for at de skulle vokse op i et usundt forhold uden ægte lykke.

Det er okay at livet ikke altid gå som du havde håbet

Det er okay at du laver fejl- for det gør vi alle sammen. Vi kan ikke spå om fremtiden. Det gælder også når vi søger efter den eneste ene. Det er ikke en evne vi er født med, og næsten halvdelen i Danmark vokser op med forældre der ender i en skilsmisse, eller som måske bliver i forholdet pga fælles børn og i bund og grund ikke er rigtig lykkelige.

Vi skal oplevet sorg og mærke modgang, for at kunne føle lykke og mærke medgang.

Og nogle af os skal opleve et parforhold der ikke fungerer, før vi kan mærke når vi møder den eneste ene, og kan skabe et parforhold der fungerer og giver os lykke.

Du skal lære hele livet, så bliv bevidst om hvad du vil have. Men lige så vigtigt er det at blive bevidst om  hvad du ikke vil have. Kun når du kombinerer de to ting, får du det bedste.

Forfatter: Lisbet B