5 gode grunde til at onanere

Hvorfor bruger vi sexlegetøj? Indlæser 5 gode grunde til at onanere 4 minutter Videre Ta ansvar for sit liv

Ja tro det eller lad være, men der er faktisk mange gode grunde til at onanere. Læs med her, hvor jeg giver dig 5 af de rigtig gode grunde.

1. Du lære dig selv og din lyst bedre at kende

Den her er vigtig, da den ligger en stor del af fundamentet, i vores seksuelle bevidsthed.

Når du onanere, lære du hvad der er føles godt for dig og hvordan du kan lide, at blive rørt. At kende dig selv og din lyst, er vigtigt for at have et godt sexliv. Både med dig selv og med en partner. Det at du selv ved hvad der er godt, og hvad du tænder på, gør det også lettere at dele med din partner eller den du har sex med.

2. Det mindsker stress og smerte.

Utallige studier har gennem tiden slået fast, at når vi får en orgasme så frigives der flere lækre hormoner. Serotonin, dopamin, oxytocin og endorfiner mm. Og netop de hormoner er kroppens “lykke” hormoner. De giver dig en lykkefølelse og tilpashed i kroppen. En del af dem er som bonus smerte dæmpende, og kan hjælpe med at løsne spændinger i kroppen. Samtidige mindsker de stresshormonet kortisol. Så en orgasme kan faktisk være en perfekt afslutning på en lang dag. Whipple, Ph.D. i USA, har bevist, at vaginal stimulation kan mindske smerter, med op til 40%. Det giver lige en ekstra god grund, til at få en orgasme mere om ugen.

3. Det giver mere sexlyst

I dagens Danmark, med vores hektiske hverdag og tusinde gøremål, kan det for mange være en udfordring at mærke lysten. Især kvinder kan ramme denne “mur”. Det er dog helt normalt, at vi går igennem perioder med mindre eller ingen sex lyst.

Vores sexlyst kan faktisk gå helt i dvale, og skal vækkes op igen. Og ja du gættede det, sex med dig selv eller en partner, er med til at vække vores libido* til live igen.

Kort sagt “sex avler sex”. Vi mennesker er så smart indrettet at når vi oplever noget godt, så har vi lyst til at gøre det igen. Ikke nok med det, men når vi snakker om sex og tænker på sex, så giver det os mere lyst til sex. Så alt i alt, jo mere sex/orgasmer = jo mere lyst.

Og her er det en ekstra bonus, at være kvinde. For selvom vi oftere kan mangle sexlyst, så er vi også selv herre over vores lyst. Vi kan nemlig i stor grad selv styre hvor meget lyst vi har, og hvor meget det kan og skal styre vores liv.

4. Bedre søvn

Hvis du er en af dem der er længe om at falde i søvn eller sover knap så tungt, så kan det faktisk være en ide, at onanere lige før senge tid. Hormonet oxytocin er med at fremme søvn, så man nemmere falder hen. Og her har mænd en ekstra fordel da de udskiller et ekstra søvn hormon når de får udløsning.

Et studie med 779 personer har slået fast, at mere end halvdelen oplevede en bedre søvn, efter de fik en orgasme før de sov. Lykke hormonerne serotonin og noradrenalin der frigives ved orgasme, hjælper kroppen med at fremmer remsøvnen. Og derved hjælper med til at du får en dybere og bedre søvn.

5. Mere energi

Lige så vel som det kan give en bedre søvn, kan en orgasme også give mere energi. Nogle oplever et energi boost og et ekstra overskud. Her er det igen de fantastiske hormoner der er på spil. Det er især orgasme uden udløsning som mærker øget energi. Så næste gang du får en orgasme, så læg mærke til, om du får lidt ekstra energi. Er du en af de heldige som gør det, så kan du få en perfekt start på dagen.

Bonus

Som et ekstra bonus, så kan onani også fremme selvværd, styrke bækkenbunden og give bedre orgasmer og sex med en partner.

Om du onanere med legetøj, alene eller har sex med en partner så får stadig alle de lækre fordele.

Jeg er lidt spændt på at høre om i bliver søvnige, får energi eller begge dele? så smid endelig en kommenter.

*libido er den seksuelle passion, altså energien til dit sex drive.

Forfatter Mette L. Svensson