Bondage - Er det for alle?

De fleste har hørt ordet bondage. Men hvad er det enlig og er det for alle? Det vil jeg prøve at give et indblik i her. Så læs med hvis i er nysgerrige på hvad det er og om det kunne være noget for jer.

Hvad er Bondage?

I dagens tale betyder Bondage i alt sin enkelthed at være bundet. Det stammer fra oldenglesk og kan direkte oversættes til trældom/slave. I dag spænder navnet bondage over alt lige fra det helt bløde, hvor hænderne blidt bliver bundet med et silke bånd. Til det hårde hvor man bliver spændt fast på et kors eller blive hængt op i loftet med reb eller kæder.

Bondage er et af grund elementerne i BDSM. BDSM er en lidt vild forkortelse, da den har en tredobbelt betydning. B og D står for Bondage og disciplin. D og S står for Dominans og Submission. Og S og M står for Sadisme og masochisme.

Dette er dog ikke en blok om BDSM men vi kan ikke snakke Bondage uden at nævne aspektet BDSM. Det er nemlig sådan at alle der har prøvet at have lidt fiksering med i legen eller givet hinanden et klask i røven under agten har deltaget i en form for BDSM.

Det fantastiske ved BDSM er at det spænder så bredt. Ikke alle der er Dominante er Sadistiske lige som ikke alle der er Submessive er Masochister. For nogle handler det mere om den psykiske kontrol og for andre er det mere den fysiske.

Alle grader er tilladte og derfor har de fleste prøvet eller er nysgerrige på at prøve noget inden for BDSM. Og her er det især Bondage som er det sted de fleste starter. Men hvorfor er det en så tiltrækkende leg og hvad gør det at blive bundet?

Især Fifty Shads of Gray bøgerne har rykket ved den almene danskers syn på BDSM. Og det har vækket en ny åbenhed omkring den lidt mere kinky side af sex. Jeg er stor fan af den nye åbenhed som bøgerne har givet de danske soveværelser. Men jeg vil dog lige slå fast at Fifty Shads of Gray bøgerne på ingen måde giver et korrekt eller realistisk billede af hvad BDSM er. Selvom det er en sjov fantasiverden at leve sig ind i.

Hvad gør det at blive bundet?

For nogle gør det ingen ting, for andre tænder det en lyst som intet andet kan matche. Men for mange kommer det an på hvem der binder en og hvordan de gør det.

Når dine hænder bliver fikseret afgiver du en del af kontrollen. Og sammen med kontrollen forsvinder nogle af hæmningerne ofte. Dette gør sig især gældende hvis fikseringen kombineres med et blindfold.

De fleste af os har lagt en masse bånd på os selv omkring vores seksualitet og nydelse. Ofte vil det resultere i at vi ikke er helt ærlige over for os selv og/eller vores partnere, omkring hvad vi kan lide og hvad der virkelig tænder os. Og vi får derfor ofte ikke kommunikeret ud hvad vi kan lide vores partner gør ved os. Det betyder i det store og hele at vi ofte ikke nyder fuldt ud. Men kun skraber overfladen af hvad seksuel nydelse virkelig kan være.

Når du afgiver kontrollen og smider lidt af hæmningerne giver det plads til virkelig at kunne mærke hvad der sker og hvad det gør ved en. Det bliver nemmere at skubbe dagens gøre mål til side og ikke tænke på at, du har glemt at købe mælk eller at vaskemaskinen er færdig. Noget som de fleste af os desværre kommer lidt for ofte til.

At fjerne synet med et blindfold samtidig vil skærpe alle dine andre sanser og give mere frihed til at være i nuet. Kvinder har især en tildens til at komme til at fokusere liiiiiiidt for meget på, hvordan vi ser ud under sex. Får vi en ekstra delle i denne stilling? eller skal vi lige løfte hovedet lidt mere for at undgå dobbelt hagen.

At blive bundet med bind for øjerne gør det noget svære at fokusere på de negative ting og i højre grad fokusere på hvad din partners hænder, tunge og læber gør.

Hvor skal du starte?

Start der hvor i har lyst. Snak sammen og afprøv lidt forskelligt. Nogle synes at håndjern er det frækkeste. Andre er vilde med reb, personligt synes jeg at manchetter er de mest behagelige.

Et godt og nemt sted at starte kunne være med dette sæt manchetter til sengen.

Er i nysgerrige på lidt mere end bare fiksering kan i med fordel starte med et BDSM sæt.

Her er et godt begyndersæt, hvor der udover reb og manchetter, også er en blid flogger, et blindfold og en gagball med .

I kan også tage skridte videre med dette lækre sæt. Manchetterne i sættet har noget mere polstring, som gør det behageligt til længere tids leg.

Vil du vide mere?

I denne blog har jeg forsøgt at give jer, der er helt grønne, et lille indblik og en overordnet beskrivelse af hvad Bondage er. Der ligger en meget stor intimitet og mange forskellige former for Bondage, som der kommer mere detaljerede bloginlæg omkring. Følg med her på bloggen.

Hvis du har spørgsmål omkring bondage, hvad enten det er mere dybdegående eller praktiske spørgsmål, så spørg endelig i kommentarfeltet nedenfor. Vi svarer på alt hvad vi kan, indenfor branchen.

Forfatter Mette L. Svensson