Kvindens lyst og orgasmer

Indlæser Kvindens lyst og orgasmer 6 minutter Videre Hvorfor bruge sexlegetøj i glas?

Hvad er lyst? Hvornår har en kvinde lyst til sex? Og er lyst lig med en orgasme? Er der forskel på kvindens lyst og orgasmer fra dag til dag?

Kvindens lyst og orgasmer er et kæmpe stort emne. Jeg vil i bloggen her prøve at dele emnet op. Jeg vil sætte fokus på en mindre del som de fleste kvinder kan genkende. Og forhåbentlig kan du som mandlig læser bruge det til at lære din kvinde bedre at kende.

Først vil jeg fortælle dig, helt kort, hvad forskellen er på lyst, seksualitet, sex og orgasme.

Hvad er lyst?

En seksuel lyst er en følelse der opstår i dit mindset. En seksuel lyst starter med en tanke og forplanter sig ud i din krop og giver dig en seksuelt opstemthed.

Lyst kan opleves på mange måder og er en individuel følelse fra person til person. Jeg kan beskrive lyst som begær, en længsel, sult, ophidselse, motivation, liderlighed, varme.

Din lyst kan blive påvirket af udefra kommende input. Det betyder i høj grad at din mentale tilstand spiller en stor rolle når det kommer til din lyst. Både om du har lyst og hvad du har lyst til. Det betyder også at du langt hen ad vejen selv kan styre dig lyst og tænde din egen lyst.

Du skal have lyst til at have lyst.

Hvad er seksualitet og sex?

Seksualitet er en helt basal drift hos os mennesker, både hos kvinder og mænd. Lige ledes er sex, for både kvinder og mænd, en fysik og et psykisk behov.

Din biologi, din opvækst, din mentale og psykiske tilstand, sociale faktorer og det miljø du til daglig færdes i, er alle faktorer der påvirker din seksualitet og dit sexliv. Hvilket også kan påvirke din sexlyst i det hele taget.

 

Hvad er en orgasme?

En orgasme kan beskrives helt kort som en forløsning til en forventning. Det er både en mental, fysisk og kropslig oplevelse.

Jeg vil lige understreje at der findes utrolig mange måder at opleve en orgasme på. Og den kan opleves forskellige steder i kroppen. Lige som at den kan variere fra gang til gang, både i styrke og i selve oplevelsen.

Der findes mange foremer for orgasmer hos en kvinde. Klitoris orgasme og skede orgasme, blot for at nævnte de to mest omtalte orgasmer hos kvinder.

Orgasme bliver også kaldt for klimaks, højdepunktet, at komme og eksplosion. I faglitteratur beskrives den ofte som en ”lystfuld udladning af seksuel spænding.

Orgasme er også en subjektiv følelse, der kan variere fra kvinde til kvinde (og fra mand til mand) og kan variere fra gang til gang. Nogle kvinder kan få flere orgasmer i træk, mens andre kun får en ad gangen. Ca. en tredjedel af de danske kvinder oplever udfordringer med at få en orgasme. Det kommer jeg mere ind på senere.

Orgasmen påvirkes blandt andet af, om du er tilstrækkeligt ophidset, om du kan slappe af under sex, din mentale tilstand og om du er til stede i nuet.

Orgasmen kan også blive påvirket af bestemte slags medicin og ændringer i hormoner. Der er mange faktorer der spiller ind for om du får en orgasme eller ej.

Hvad sker der i kroppen ved en orgasme?

Når du får en orgasme, sker der en krampeagtig spænding i din bækkenbund, der går over i rytmiske, ufrivillige sammentrækninger i din nederste del af skeden og i musklerne i bækkenbunden. Det kan sprede sig til en pulserende følelse helt ud i armene og benene. Det sker med knapt et sekunds mellemrum og kan vare i få til flere sekunder, før det ebber ud. Samtidig sker der sammentrækninger i livmoderen højt i underlivet og nogle gange helt om bagtil omkring endetarmen. Nogle kvinder bliver så påvirket, at de stopper vejrtrækningen kort og udstøder lyde (det er meget normalt). Du vil helt sikkert opleve en ændring i dit bevidsthedsniveau og en forløsende mental nydelse.

Et utal af orgasmer

Der er beskrevet mange former for orgasme. Især har der været fokus på, om kvinden får klitoris orgasme ved stimulation af klitoris eller en skede-orgasme under samleje. Der er ikke nogen orgasme, der er mere rigtig end andre, men mange kvinder har en opfattelse af at skede orgasme er ”den rigtige orgasme”. De kvinder jeg har talt med fortæller at skede orgasme er den de helst vil opnå. Fordi den er så intens, kropslig og mentalt fantastisk. Skede orgasme varer ofte i længere tid og giver dermed en større tilfredshed.

Flere kvinder beskriver skede orgasmen som bølger af lykkefølelser der strømmer igennem kroppen. Nogle gange i flere minutter.

Klitoris orgasmen er, for mange kvinder, den orgasme der er nemmeste at opnå. For mange kvinder kan de opnå en klitoris orgasme blot ved stimuli af klitoris ved brug af en finder, tungen (oralsex) eller ved brug af sexlegetøj så som en vibrator eller en klitorisstimulator.

Viste du at…

Viste du at du kan opleve orgasmer forskellige steder i kroppen? At du kan opleve at få en orgasme i forskellige situationer? Ved forskellige stimuli?

Det er vigtigt at sige at orgasmer og stimuli opleves forskelligt fra kvinde til kvinde (og fra mand til mand). En god stimulus f.eks. ved oralsex kan, for mig være en god oplevelse men samme stimulus kan for dig være en helt anden oplevelse og måske ikke føles rart.

Som sagt så findes der et utal af orgasme og stimuli oplevelser. Og jeg når ikke rundt om dem alle her i denne blog. Men jeg vil selvfølgelig følge op på dem senere hen i andre blogindlæg.

Jeg vil dog lige her til sidst nævne en orgasme som jeg hører flere og flere kvinder tale om. både dem der har oplevet den, og de kvinder der dømmer om at få den.

Fortsæt med at læse