Hvordan genfinder jeg min sexlyst?

Er oralsex godt for helbredet? Indlæser Hvordan genfinder jeg min sexlyst? 4 minutter Videre Oralsex - tips og tricks

Jeg har mistet min sexlys. Hvad gør jeg? Er den væk for altid eller er der håb for at jeg kan genfinde min sexlyst? Bare rolig! Du er helt normal. Og du kan godt få din lyst tilbage.

Jeg har ikke lyst. Hvad gør jeg?

Et ofte stillet spørgsmål (især hos kvinder) er:

” hvorfor har jeg ikke lige så stor lyst som min partner?” eller ”jeg har mistet min sexlyst”

En problemstilling der kan løses med samtaler ved en sexolog, kan f.eks. være manglende lyst eller stor forskel på lysten i et parforhold.

 Hvis lysten i virkeligheden ligger og slumrer, og du blot har lidt svært ved at få den op til overfladen igen, vil jeg ofte råde til, at du starter med at få erotikken tilbage i din bevidsthed.

Du skal simpelthen begynde, helt bevidst, at tænke mere på sex. Find inspirerer igennem erotisk litteratur og billeder. Vær nysgerrig på at finde ud af, hvad der tænder dig og så onanere så flittigt som muligt. Dyrk dine erotiske fantasier.

Hjernen, dine tanker, dit bevidste sind er dit vigtigste erogene zone – det er her, det hele starter.

Hvordan hjælper jeg mig selv til at øge min sexlyst?

Ofte er det nødvendigt at du må prøve dig frem!

Hvilken inspiration og i hvilke situationer kan du mærke den spirende lyst? Hvad er det, der tænder dig? Giv dig selv opmærksomhed, mærk efter og vigtigst af alt! Giv dig selv lov til at mærke lyst, mærke det kilder de helt rigtige steder og følg med.

Måske fanger du en enkelt sætning i en erotisk novelle, eller du ser en kærligheds film, som får det til at kilde. Prøv at lukke dine øjne og tag så udgangspunkt i den sætning, eller den filmscene og forsæt selv handlingen i fantasien. Lad “historien” i dine tanker får den rigtige virkning.

Det er vigtigt at du onanerer!

Det er gratis at drømme. Du skal ikke stå til ansvar for nogen i dine tanker eller i dine sex fantasier. I fantasien er alt tilladt. Du skal ikke skamme dig, uanset hvor grotesk eller ulovlig din sexfantasi er. Derudover er det også vigtigt med onanien. Man behøver ikke at være bange for, at onanien tager den seksuelle appetit. Tværtimod fungerer vores seksualitet ofte sådan, at mere vil have mere.

Så jo flere orgasmer du får, jo større lyst får du.

Skal jeg bare fantaserer og onanerer så meget som muligt, så kommer lysten helt af sig selv?

Disse råd kan ikke bruges i alle tilfælde.

Hos nogle personer, kan den manglende lyst bunder i noget dybere. I noget mere mentalt og psykologisk.

Det kan være det seksuelle samspil med partneren, der ikke fungerer. Det kan være en mental blokering, der gør det svært at slippe fantasien fri. Dit selvværd og dit eget selvbillede kan optage dit fokus og du er derfor meget i dit hoved med dine tanker fremfor at være tilstedet i din krop og i nuet.

Det kan være en ubehagelige seksuelle oplevelser tidligere i livet, der har skabt en modvilje mod sex. Denne modvilje kan være ubevidst og svær at få løsnet op for igen.

Disse udfordringer kræver samtaleterapi hos en professionel behandler, en sexolog, parterapeut eller en psykolog med speciale i seksuelle problemer. Derudover kan der også være fysiske, medicinske eller hormonelle årsager, og de skal selvfølgelig udelukkes af en læge, inden man påbegynder en samtaleterapi.

 

Forfatter: Lisbet